Tak 26 kapitalisatieverzekering

Een tak 26 biedt, net zoals een tak 21 levensverzekering, een gegarandeerd rendement. Maar dat is niet de belangrijkste troef van het product. Het grote verschil is dat u geen premietaks van 2% moet betalen, wat wel het geval is bij tak 21 en tak 23. Daar tegenover staat wel dat u 25% roerende voorheffing moet betalen op het rendement.

Tak 26 kapitalisatieverzekeringen zijn vastrentende beleggingsinstrumenten met kapitalisatie van de intresten. Deze producten worden aangeboden door verzekeraars, ondanks het feit dat het juridisch gezien niet om verzekeringen gaat. In een tak 26 wordt geen verzekerde aangeduid en is er geen begunstigde bij afloop van het contract.

Deze verrichtingen zijn ook uitermate geschikt voor de financiële reserves van vennootschappen. Het is opvallend dat vennootschappen fondsen aanhouden zonder dat deze onmiddellijk een bestemming krijgen. Vennootschappen betalen geen premietaks van 4,4%, behouden het verlaagd tarief en de notionele intrestaftrek wordt ook niet negatief beïnvloed door een tak 26 belegging.


Contact of vraag een offerte aan Direct contact 059/50.89.49